Judo op school

Judo op school

Wat is judo op school:

Kinderen krijgen op school les in judo in een echt judopak. En staan met zijn allen op een echte judomat. Het is dus niet net alsof, maar het is echt judo. Zij krijgen les van een gediplomeerde judoleraar. De lessen kunnen gegeven worden op school, maar ook op een andere locatie.

 

Wat leren de kinderen:

 • De kinderen leren vallen. Vallen op zo’n manier dat je veilig valt. Dat je doorrolt en weer op kan staan. Iets wat niet alleen op de mat goed is,maar juist in het dagelijks leven erg belangrijk is.
 • De kinderen leren respect te hebben, voor hun tegenstander in een wedstrijdje als wel voor hun judomaatje. Je gooit iemand met respect.
 • Kinderen leren samenwerken. Bij het oefenen van worpen moet je elkaar helpen. Soms door het een ander moeilijk te maken en soms door het een ander makkelijk te maken.
 • Kinderen leren verliezen. Soms letterlijk met vallen en opstaan.
 • Kinderen leren winnen. Ook dit met vallen en opstaan. Judo maakt sterker en weerbaarder.
 • Omdat ook de ouders betrokken worden dmv een kijkles en een examen bij de laatste les, kunnen de kinderen hen laten zien wat zij kunnen.

Tevens is dit voor de school een visitekaartje.

 

Hoeveel tijd krijgen de kinderen judoles:

Judo op school bestrijkt 6 weken. Elke week krijgt elke groep een uur les.

Zo krijgt dus elke groep in totaal 6 uur les. Dat is een van de krachten van het project. Het is geen vluchtige kennismaking. Er kan daadwerkelijk wat geleerd worden. Meestal worden de schoolgroepen opgedeeld in 4 judogroepen. Tussen de 20 en 30 kinderen is een goede groep om mee te werken. In overleg kunnen we de groepsgrootte natuurlijk bespreken.

 

Voor welke groepen is het Judo op school project:

Het leuke van judo is dat in principe alle leeftijden mee kunnen doen.  De ervaring leert wel dat de kinderen in de leeftijden van groep 3 tot en met groep 7 het meest uit de lessen halen. Daarom houden wij in beginsel  deze groepen aan. In overleg kunnen we natuurlijk alles bespreken.

 

Wie geeft Judo op school:

Judo op school wordt ondersteund door de Judo Bond Nederland. De lessen worden verzorgd door Top Judo Sneek.  De judoleraar is Dries Poelstra. Dries heeft veel ervaring in het lesgeven. Zowel aan zijn eigen judoka’s als wel op scholen aan leerlingen die nog geen judo-ervaring hebben. Zijn lessen zijn gedisciplineerd maar met veel plezier. Een combinatie van judo afgewisseld met spel, waarbij spelenderwijs de beginselen worden bijgebracht.

 

Is Judo op school  een eenmalig project:

Nee, in principe willen wij elk jaar een Judo op school project aanbieden. Door deze herhaling willen we proberen de kinderen zich de leerpunten eigen te maken. 

 

 

Wat kost Judo op school:

         Judo op school kost € 600,- .

 

Dit is inclusief:

 • 6 weken lang, elke judogroep 1 uur les
 • 4 groepen per week, dus 4 uren les per week per school.
 • Inclusief gebruik mat en judopakken door de leerlingen.
 • Inclusief examen met diploma voor de leerlingen in de laatste les. Ouders zijn hier welkom. Deze les kan eventueel ook op de locatie van de judovereniging plaatsvinden.
 • Inclusief kijkles voor de ouders in de derde les.
 • De organisatie wordt u zoveel mogelijk uit handen genomen.

 

 

De startdata en tijdstippen van de lessen kunnen in overleg vastgesteld worden.

 

Voor vragen of afspraken kunt u altijd contact opnemen met: secretariaat@topjudosneek.nl