Björn Weidenaar Winnaar in Beilen!

Björn Weidenaar Winnaar in Beilen!

In de Drentehal in Beilen deden zaterdag 12 judoka’s van Top Judo Sneek mee.

De kinderen voor het opstaptoernooi waren ’s ochtends aan de beurt waar Björn Weidenaar bij de jongens tot 33 kilo met een prachtige eerste prijs op het hoogste podium mocht gaan staan!

Silke van Dijk (meisjes tot 12 jaar tot 43 kilo) won 3 van haar 4 wedstrijden en pakte daarmee de zilveen medaille.

Bilal Aissa was tot 27 kg ook uitstekend bezig en wist zelfs 3 keer te winnen. Hij behaalde hiermee een mooie bronzen medaille.

Bij de meisjes tot 50 kilo knokte Judith Mulder zich heel knap naar een bronzen plak.

Voor Hisse Lijklema was het de eerste keer dat hij meedeed met een toernooi. Hij was nog een beetje zoekende maar wist uiteindelijk van de latere kampioen te winnen. Hiermee kwam hij zelf niet in de prijzen maar hij heeft wel heel mooi judo laten zien.

Ook voor Cas Brouwer en Damian Bosman was het de eerste keer. Zij deden het geweldig maar wonnen helaas (nog) geen prijs.

Bij het gewone toernooi greep Mike Prins tot 12 jaar tot 44 kilo naast het goud. In zijn laatste partij kon hij niet voldoende grip krijgen op zijn tegenstander en verloor op beslissing. Hierdoor kwam Mike met 37 punten tekort op Roan die 40 punten had verzameld.

Tymen Huitema streed in de klasse tot 30 kilo en behaalde hier een mooie derde prijs met 3 prima overwinningen.

Storm van Rooijen deed mee tot 15 jaar tot 42 kilo en plaatste zich knap voor de finaleronde, waarin hij genoegen moest nemen met een vierde prijs, een prima prestatie.

Ook Wiebo de Visser, die deelnam bij de mannen tot 18 jaar onder de 60 kilogram deed het goed. Met drie prachtige overwinningen pakte Wiebo brons!

 

Hylke Schrale verloor in de categorie tot 40 kilo slechts eenmaal en dat kwam hem duur te steen. Hij eindigde als derde in zijn poule. Omdat hij net te weinig punten had mocht Hylke niet door naar de finaleronde. Dat is jammer omdat hij wel heeft gewonnen van de latere kampioen.

Reactie toevoegen