Donatie goede doel Top Judo Sneek - Jeroen Rabe

Donatie goede doel Top Judo Sneek - Jeroen Rabe

Op dit moment zit ik, Jeroen Rabe judoka bij Top Judo Sneek, samen met Bjorn, Evert en Joep in Zuid-Afrika voor onze minor SOCIAL entrepreneurship. Voor deze minor zijn wij bezig met een social community project bij Disneyland Daycare dat gerund word door ‘’Mama Glendi’’ in de townships van Port Alfred.

Helaas is het niet vanzelfsprekend voor de kinderen in de townships om naar de basisschool te gaan. Bij deze daycare zitten rond de 44 kinderen in de leeftijd van 0 tot 5. Mama Glendi helpt deze kinderen samen met 3 andere ‘mama’s’ met het ontwikkelen van hun vaardigheden en algemene kennis zodat ook deze kinderen een eerlijke start kunnen krijgen op de basisschool. 

Er zijn nog aardig wat dingen die verbeterd moeten worden. Zo is er een dak nodig boven een gedeelte van het pand en ook moet er een vloer gelegd worden. Dit is drastisch nodig omdat Mama Glendi 44 kinderen onder haar hoede heeft. De kinderen verblijven van 07:00 uur tot 17:00 uur in een veel te kleine ruimte. Zeker wanneer het weer niet meewerkt, wat regelmatig voor komt in de wintermaanden hier in, het over het algemeen zonnige, Zuid Afrika.

 

 

Het bedrag van €1000,- hebben wij mede dankzij een donatie van maar liefst € 100,- van Top Judo Sneek kunnen bereiken. De kinderen kunnen straks genieten van een waardige speel en leer omgeving.

Reactie toevoegen