Drie Friese titels naar Sneek!

Drie Friese titels naar Sneek!

Zaterdag 4 april organiseerde Sportcentrum De Leeuw alweer voor de 23e keer de Friese Kampioenschappen in de nieuwe Rengershal in Leeuwarden.

Van Top Judo Sneek namen maar liefst 21 judoka's deel en door hun  fantastische inzet leverde dat negen finales op: tweemaal Maarten van Ark, Wibren Assies, Erik Mulder, Mike Prins, Lupita Adema, Finn van Rooijen, Maurits Wind en Ruerd Adema.

Elke keer is de open klasse het hoogtepunt van het toernooi.

Maarten van Ark,  die zijn eigen categorie -16 jaar tot 77 kilo al had gewonnen, schreef zich in voor dit prestigieus hoogtepunt.

De eerste ronde had de pas 14 jaar oude Maarten een bye en vervolgens winst door opgave tegenstander en de halve finale werd door Maarten met een schitterende worp beslist. In de finale tegen Brandon Tegelaar werd Maarten al heel snel verrast en moest hij de titel aan Brandon laten maar een prima optreden van deze jonge Sneker.

Bij de jongens tot 16 werd nog een Sneeker Fries Kampioen. In de klasse tot 48 kilo werd Wibren Assies met 4 prachtige overwinningen eindelijk weer eens gekroond tot winnaar.

De derde kampioen kwam uit de categorie -8 jaar tot 23 kilo. De bijna niet te werpen Erik Mulder doorstond zo vele aanvallen en kwam dan zelf heel verrassend door.

De finale kwamen beide judoka’s niet tot scoren maar het mooie judo van Erik werd beloond zodat Erik op de hoogste tree van het podium mocht gaan staan.

In de klasse tot 7 jaar -21 kilo behaalde Maurits Wind met mooie overwinningen de finale maar daarin werd hij geklopt. In de strijd om twee en drie liet Maurits zich niet nog eens verrassen zodat  Maurits met een mooie zilveren plak terug naar Sneek ging.

Tot 8 jaar -26 kilo ging Finn van Rooijen zeer voortvarend van start. Met alleen maar ippon overwinningen bereikte Finn de finale maar daarin was hij helaas even niet scherp. Wat restte was de wedstrijd om twee en drie en daarin herpakte Finn zich en won met een prachtige houdgreep: zilver.

Lupita Adema liet met schitterend judo zien dat er rekening met haar gehouden moet worden.

De finale bij de meisjes -10 jaar tot 33 kilo werd ongelooflijk spannend maar haar fysiek grotere tegenstander trok op het einde van de partij aan het langste eind daarna volgde nog een partij om twee en drie en daarin was Lupita weer snel klaar, dus ook zilver voor haar.

In de categorie tot 11 jaar onder de 40 kilo deden Mike Prins en Rico Adema zeer verdienstelijk mee.

Mike behaalde met 3 prachtige overwinningen de finale.

Rico startte wat twijfelend wat hem met een derde plek in de poule nog wel een vervolg opleverde in de knock-outfase.

In een super spannende strijd verloor Mike de finale en moest wachten op de winnaar uit de knock-outfase. Daarin kwam Rico ineens op stoom hij wist er twee te winnen en zich daarmee te plaatsen in de strijd om twee en drie en daarin was Rico niet meer te stoppen ook niet door zijn clubgenoot Mike. Maar wat hebben deze twee zich prachtig staande gehouden in deze sterke poule: Rico zilver en Mike brons.

Bij de jongens tot 8 jaar plaatste Ruerd Adema zich met twee prima winst partijen met ippon voor de finale echter lukte het Ruerd niet om zijn tegenstander te verrassen, ook in de strijd om zilver kon hij het net niet bolwerken, maar een prachtige bronzen plak was zeer verdiend.

Ruben van Ark verloor uiteindelijk van zijn grote rivaal met een onnodig strafje en kwam zo in de knock-outfase voor maximaal brons terecht daarin liet hij iedereen het nakijken zodat Ruben brons mee naar Sneek nam.

Bo Hof knokte zich als nummer twee in zijn poule jongens tot 12 jaar tot 50 kilo naar de knock-outfase. Hierin behaalde de uit Wolvega afkomstige judoka van top judo Sneek uiteindelijk het brons.

 

De andere judoka's waren ook ontzettend goed bezig maar vielen helaas buiten de prijzen: Merel de Vries, Silke van Dijk, Jayden Vonk, Demelza Guest, Tymen Huitema, Rauke de Hoop, Storm van Rooijen, Aaron Fidom, Ruben Haarsma en Wiebo de Visser.

Reactie toevoegen