Drie kampioenen in Drachten tijdens Bokaal van het Noorden!

Drie kampioenen in Drachten tijdens Bokaal van het Noorden!

Zaterdag 9 mei werd in Drachten voor de 7e keer de “Bokaal van het Noorden” georganiseerd.

Top Judo Sneek komt met 7 judoka’s op de mat. We hebben momenteel een leuke groep wedstrijdjudoka’s die regelmatig naar wedstrijden gaan en dat is duidelijk te zien.

In het eerste blok wordt een zwaar bevochten eerste prijs behaald door Ruben van Ark in de categorie jongens tot 12 jaar, tot 44 kg. De heren zijn aan elkaar gewaagd en er wordt van iedereen onderling gewonnen en verloren maar uiteindelijk heeft Ruben slechts één partij verloren met een shido. Verdiende eerste plaats dus.

In het volgende blok zijn alle 6 andere judoka’s allemaal tegelijk aan de beurt. Hard lopen dus voor “coach Dries”.

Tymen Huitema en Finn van Rooijen zitten samen in de poule  7 en 8-jarigen tot 27 kg. Tymen staat super te judoën. Verliest een partij nipt, wint er eentje met glans en met bonuspunten van zijn coach. Tymen haalt de finale net niet helaas.

Finn wint in deze poule uiteindelijk met zeer fraai judo, en na de afgelopen drie toernooien zilver te hebben behaald, staat  hij vandaag op de hoogste tree van het podium. Een hele mooie eerste plaats!

Lupita Adema wint het goud bij de meisjes tot 10 jaar tot 33 kg. Zij wint 6 keer met ippon en ondanks een blessure in de allerlaatste partij, is zij ongenaakbaar. Met een zere schouder een prachtige eerste plaats voor Lupita!

Grote broer Rico en Storm van Rooijen zaten samen in de poule tot 12 jaar, onder 40 kg. Rico wint twee partijen maar verliest er ook twee. Helaas net niet door naar de finale poule.

Storm weet één partij te winnen, verliest er drie waarvan eentje nipt. Ook hij niet door naar de finale poule dus beiden geen prijs. Maar wel super staan judoën!

Bij de heren tot 18 jaar, tot 55 kg. ging Wibren Assies twee keer onderuit, zodat er ook voor hem helaas geen prijs in zat vandaag.

 

Mike Prins en Silke van Dijk moesten vandaag verstek laten gaan wegens ziekte. 

Reactie toevoegen