Finn van Rooijen wint judotoernooi in Leeuwarden

Finn van Rooijen wint judotoernooi in Leeuwarden

Afgelopen zaterdag werd voor de 11e maal het JRC Judotoernooi gehouden in de hypermoderne sporthal Rengers. Een 7-tal judoka’s van Top Judo Sneek hadden zich hiervoor ingeschreven en bleven niet zonder succes.

In de gewichtsklasse tot 24 kilogram bij de jongens 6/7 jaar eiste de Sneker Finn van Rooijen het goud op, elke partij werd met ippon door Finn beslist!

Zijn oudere broer Storm die meedeed bij de jongens tot 12 jaar (-36 kilo) verloor in zijn finalepoule maar 1 maal wat hem de bronzen plak opleverde. Er waren 3 jongens die in de finalepoule 2 gewonnen wedstrijden hadden, maar Storm kwam 3 puntjes tekort om hoger te reiken dan brons. Wat veel meer van belang was, was dat Storm enorm goed judo liet zien en er echt aan zit te komen.

Ook bij de familie Adema was er feest, zowel Rico als Lupita behaalden een prijs. Rico moest bij de jongens tot 10 jaar (-36 kilo) 7 maal aantreden, met een geweldige instelling knokte Rico zich er door heen en pakte uiteindelijk zelfs het zilver. Zijn zusje Lupita had het zwaar bij de meisjes 8/9 jaar tot 30 kilogram, na 2 maal verlies won ze de strijd om brons op een prachtige manier zodat ook Lupita met een prijs naar huis ging.

De in Sneek trainende Bo Hof was ook super bezig, hij had al twee overwinningen op zak en leek ook zijn derde partij in winst om te gaan zetten, maar na een onderbreking door blessurebehandeling van zijn tegenstander moesten ze toch weer door en daar liet Bo zich toch nog verrassen zodat Bo in de klasse tot 12 jaar onder de 44 kilo genoegen moest nemen met zilver. 

Kevin Swiers die eveneens in Sneek traint pakte ook heel knap de zilveren medaille bij de jongens tot 12 jaar in de gewichtsklasse tot 42 kilo. Ruben van Ark (jongens -12 tot 40 kilo)en Tymen Huitema(jongens 6/7 jaar tot 24 kilo) haalden helaas het podium niet maar stonden wel  goed te judoën.

Reactie toevoegen