FRIESE TEAMKAMPIOENSCHAPPEN 2014

FRIESE TEAMKAMPIOENSCHAPPEN 2014

Zaterdag 20 december was Heerenveen het strijdpodium voor de Friese Teamkampioenschappen.

Top Judo Sneek deed mee met maar liefst 2 teams, één team -10 en één team -12.

In het team van de -10 zaten: Finn van Rooijen, Lupita Adema, Silke van Dijk, Rico Adema, Mike Prins. Met de loting was er bepaald dat het team in een poule met nog 2 ander teams kwam.

De judoka’s waren zeer gespannen toen ze als eerste op de mat moesten. De meeste judoka's uit dit team hebben geen tot weinig wedstrijd-ervaring en een wedstrijd met een heel team was voor iedereen nieuw!

De eerste tegenstander  was zeer sterk en het team verliest helaas. Dit team, van Judo Kings, bestaat uit ervaren wedstrijdjudoka's en dit team wordt uiteindelijk kampioen.

De tweede ronde ging het stukken beter, maar helaas kwam het jonge team net een paar punten te kort om er met de winst er vandoor te gaan. Omdat alleen de eerste twee in de poule door gingen naar de finale poule kon het team geen plek meer op het podium krijgen.

Desondanks begon het team ontzettend gemotiveerd om er in de verliezers poule het beste er van te maken. Alle energie werd gebruikt en in de 1e ronde van de verliezers poule werd de winst voor het team naar binnen gesleept!

Helaas raakte Lupita geblesseerd aan haar arm en kon ze de volgende ronde niet meer mee doen. Toch smaakte deze winst naar meer! In de laatste ronde hebben alle judoka’s ontzettend mooie punten gemaakt en hebben ze allemaal gewonnen! Een mooie afsluiter van het Friese teamkampioenschap -10. De jonge judoka’s zijn uiteindelijk 5e geworden!

 

Tussen 12 en 13 uur was er een pauze-programma: een team Canadezen was afgelopen week in Heerenveen voor een trainings stage en deze dames en heren hebben een teamtoernooi gedaan tegen het team van het Judo Topsport Steunpunt van Heerenveen.

Erg indrukwekkend, zowel voor de kinderen als voor de ouders. Dit was toch even iets anders om naar te kijken dan hun eigen kinderen.

 

Daarna ging het door met de teams -12.

In het team van Top Judo Sneek stonden: Omar Rokic (onze kleine gast-judoka), Storm van Rooijen, Kareem Magour, Pepijn Brenkman, Ruben van Ark, Bo Hof, Demelza Guest en Iris van der Pol.

Een aantal van deze judoka’s hebben geen tot weinig wedstrijd-ervaring.

De eerste partij, tegen judo Kings ging volledig verloren. Hierna kregen de kinderen nog een pep-talk waarna ze aan de bak moesten tegen Poelstra 1.

In de eerste partij hiervan werd veruit de snelste ippon van de hele dag gescoord; Omar scoort binnen een paar seconden het volle punt door zijn tegenstander met een snelle worp rigoreus op zijn rug te werpen.

Met de rest van de partijen worden helaas te weinig punten gescoord om als team te kunnen winnen.

De derde partij gaat tegen Poelstra 2. Hiervan wordt royaal gewonnen mede omdat de kinderen het moraal heel hoog weten te houden.

De laatste partij wordt net een partij teveel verloren, waardoor het hele team uiteindelijk als vierde eindigt.

Gezien de tegenstanders waar ze tegenover stonden, plus het feit dat er voornamelijk eerstejaars plus een aantal beginnende judoka’s in het team staan, een hele mooie prestatie.

Wij kijken terug op een mooie dag en hopen volgend jaar weer met twee teams naar deze Teamkampioenschappen te kunnen gaan.

Maar eerst voor iedereen:

 

Een hele fijne Kerstvakantie en graag heelhuids, met alle 10 vingers, tot ziens in 2015!   ********KIJK VOOR MEER FOTO'S BIJ DE FOTO ALBUMS*********

Reactie toevoegen