Gebroeders Van Ark halen Brons in Echt

Gebroeders Van Ark halen Brons in Echt

Dit weekend werd in Echt (Limburg) voor de 5e keer het “Kaizen Tournament” georganiseerd door JC. Hercules. Een zwaar internationaal toernooi met deelnemers uit Nederland, Belgie, Duitsland, Polen en Israel. Voor Top Judo Sneek zijn Ruben en Maarten van Ark hier geweest. Zaterdag mocht Ruben op de mat verschijnen in de categorie -42 kg.

Zijn eerste partij, tevens de warming up, wordt gewonnen met zijn favoriete vriendjes-worp en een houdgreep. De tweede en derde partij worden eveneens gewonnen met ippon door houdgreep, waardoor Ruben als eerst-geplaatste doorgaat naar de finale-poule.

In de finale-poule wint hij ook zijn eerste partij met een houdgreep. De halve finale verliest Ruben met een shido, waardoor hij met een mooie derde plaats huiswaarts keert.

Zondag is de beurt aan grote broer Maarten in zijn nieuwe categorie -18 jaar, -81 kg.

De eerste partij verliest Maarten vrij snel door een mooie worp van zijn tegenstander die letterlijk met kop en schouders boven hem uit steekt. De hierop volgende partijen wint Maarten echter met ippon, de tweede partij gooit hij zijn tegenstander zelfs zo hard dat die een tijd blijft liggen om op adem te komen.

In de halve finale moet Maarten tegen de latere nummer één van het toernooi, deze  is ook nog een maat te groot maar deze jongen komt uit de categorie -90 kg. Deze categorie is toegevoegd aan de -81 kg. omdat hier maar twee deelnemers over waren.

Ook voor Maarten dus een fraaie derde plaats mee naar huis.

Reactie toevoegen