Geen podiumplaatsen in Hengelo

Zaterdag 22 november werd in Hengelo voor de 23e keer het JPT Euregio Herfsttoernooi georganiseerd. Vanuit Top Judo Sneek gingen Storm van Rooijen, Wiebo de Visser en Ruben van Ark hierheen. Maarten is thuis gebleven met de griep.

Storm zat in een ruime poule -12, -36 kg. In zijn eerste partij was Storm de judoka die een aantal worpen goed uitvoerde, terwijl de tegenstander steeds net niet op een zij terecht kwam. De tegenstander heeft drie keer geprobeerd een schouderworp uit te voeren waar Storm steeds heel simpel “uit kon stappen”.  Toch besliste de scheidsrechter na afloop van de tijd in het voordeel van de tegenstander.

De tweede partij, in de herkansing, werd verloren met een Waza ari waarop Storm klaar was.

Wiebo, -18, -50 kg. begon zijn wedstrijden met een prachtige overwinning; eerst een waza ari, later nog een mooie houdgreep die hem de volle winst opleverde.

De tweede partij van Wiebo werd helaas verloren door een kleine fout van Wiebo zelf waardoor hij zelf in een houdgreep terecht kwam.

De partij in de herkansing werd verloren omdat hij moest afkloppen vanwege een blessure. Erg jammer want Wiebo was duidelijk de betere judoka en had zeker psychologisch een voorsprong. Wel weer een vijfde plaats voor Wiebo.

Twee blokken later mocht Ruben -12, -42 kg. aantreden. Een categorie zwaarder dan normaal en een enorme grote poule met allemaal pittige wedstrijdjudoka’s.

De eerste partij waren de zenuwen hem de baas. De partij werd verloren en na even heel erg kwaad op zichzelf te zijn, herpakte hij zich om de volgende partij in de herkansingen gewoon goed te winnen.

Uiteindelijk staat Ruben heel hard te judoën tegen een knaap die een kop groter is. Deze pakt Ruben bovenlangs, Ruben zal achterlangs overnemen en meteen roept de scheidsrechter “matté”, waarop Ruben een shido krijgt wegens afhouden. Een paar tellen later is de tijd voorbij en verliest hij dus op deze shido. Ruben baalt als een stekker en met hem een aantal coaches die stonden te kijken. Dit keer niet van Top Judo Sneek maar van Winterswijk. Drie “wijze”heren stonden erbij en riepen “wat een onzin, dat kind staat lekker te judoën en zo verliest hij op zo’n shido”.

Uiteindelijk eindigt Ruben op de 7e plaats van de hele poule.

 

Al met al geen prijs dus voor Top Judo Sneek maar wel weer een ervaring rijker.

Reactie toevoegen