Gouden Weekend voor Top Judo Sneek.

Gouden Weekend voor Top Judo Sneek.

Tijdens het 24e oktobertoernooi van BSV Anbergen in Hardenberg kwamen 8 judoka’s van Top Judo Sneek in actie.

Pepijn Brenkman, -12 jaar -36 kg., was het eerste aan de beurt. Deze judoka heeft nog niet zoveel wedstrijd ervaring. In een poule van 7 judoka’s verliest hij de eerste partij door een vreemde beslissing van de scheidsrechter nadat hij een waza ari voor stond, met een houdgreep. De volgende partijen wint hij met mooi judo. Helaas verliest hij de laatste partij ook waardoor hij een knappe gedeelde derde plaats mee naar huis mag nemen. Als Pepijn iets meer ervaring krijgt gaan we hier nog mooie dingen van zien.

In het tweede blok werd begonnen met Finn van Rooijen. Na een kleine peptalk ging deze hele kleine judoka van 7 jaar (-24 kg) vol enthousiasme de mat op. Eén partij werd heel snel verloren, maar de rest van de partijen werden door Finn gewonnen; knappe tweede plaats dus.

Maarten van Ark, -15 jaar, -75 kg. kwam in ditzelfde blok op de mat. Hij was ook hier de te kloppen man. In de voorrondes worden alle partijen met ippon gewonnen, in de finale poule wordt gewonnen met een yuko, waarbij een verwurging net te laat was ingezet en dus net buiten de tijd werd afgeklopt. De laatste partij tegen bekende Lammert Dijkstra werd gewonnen met een shido, waardoor de volle winst naar Maarten ging: Maarten kampioen.

Wibren Assies, -18 jaar, -46 kg. was veruit de beste in zijn poule: alle partijen werden met ippon gewonnen. Zodra Wibren op de mat stond om te gaan beginnen, snelde de coach naar zijn mat om vervolgens nog net te kunnen zien dat Wibren had gewonnen met ippon. Sneller dan de coach dus deze judoka.

Jeroen Rabe, -23 jaar, -85 kg. stond geniaal te judoën. Al zijn partijen werden gewonnen met ippon, de laatste partij met een hele mooie combinatie. Jeroen heeft nu genoeg punten om bezig te gaan met zijn examen 2e Dan. Jeroen dus de derde kampioen van de dag!

Na de lunchpauze en een blok rust, kwamen de laatste judoka’s aan de beurt.

Wiebo de Visser -18 jaar, -50 kg., verrast vriend en vooral vijand door een hele stevige pakking te laten zien. Hij gaat er met de derde prijs vandoor!

Storm van Rooijen, -12 jaar, weet rustig in zijn hoofd te blijven. Ook hij laat een stevige pakking zien. In een hele kleine poule van 3 judoka’s, waarbij iedereen twee keer tegen elkaar mag strijden,  weet hij al zijn partijen te winnen. Weer een kampioen voor Top Judo Sneek.

Ruben van Ark, -12 jaar, -40 kg. ziet zijn poule uitgedund tot 5 man. Hij wint alle partijen op eentje na. Ruben heeft alleen de pech dat de eerste drie prijswinnaars hetzelfde aantal wedstrijden heeft gewonnen waardoor er wordt gekeken naar het totale aantal gewonnen punten. Hier heeft Ruben net een puntje minder dan de tegenstanders, waardoor hij de derde plaats mee naar Sneek neemt.

Al met al: Alle Judoka’s een Prijs mee naar Huis!!

 

Dit noemen we: 100% scoren.

Reactie toevoegen