Judo A7 competitie in Surhuisterveen

Judo A7 competitie in Surhuisterveen

De a7 competitie  begon 24 januari een half uurtje later in Surhuisterveen dan gepland. Dit vanwege de sneeuw die ’s nachts gevallen was. Gelukkig kwamen alle judoka’s wel veilig aan en kon om 9 uur de competitie beginnen. In de eerste ronde streden Rico Adema, Sem Visser en Ruben le Cluse. Rico moest 20 punten halen om de bokaal te verdienen. Hij maakte het nog spannend. De eerste wedstrijd werd Rico overdonderd en verloor hij met een houdgreep. De twee partij won hij overtuigend met een mooie beenhaak. De derde partij verloof hij helaas en het leek erop dat dit zijn laatste pot was. Dit zou beteken dat hij niet meer de bokaal kon winnen. Maar gelukkig moest hij nog een partij tegen Ruben le Cluse. De twee judoka’s van Top Judo Sneek maakte er een spannende pot van, maar uiteindelijk won Rico met een houdgreep en had hij voldoende punten voor de bokaal. 

Ruben had voor zijn partij met Rico een prachtige ippon gescoord met een hara goshi. 1 uit het boekje! Ruben heeft de oranje battle award gekregen. Sem Visser heeft het ook goed gedaan en er was duidelijk een stijgende lijn zichtbaar. Zijn eerste partij verloof hij, zijn tweede partij gelijk, en de derde gewonnen op scheidsrechter beslissing na een spannende strijd. Sem had voldoende punten voor de gele battle award. 

In de tweede ronde streden Silke van Dijk, Ruben Haarsma, Jasmijn Oosterlaar en nieuwkomer van de competitie Ajub Yasin Mahdi. Ajub heeft drie keer gewonnen met een zeer sterke houdgreep. Zijn eerste dertig punten zijn binnen en hiermee krijgt hij de volgende de gele battle award. 
Ruben Haarsma heeft deze ronde zijn gele battle award gekregen. 

Top Judo Sneek was ook sterk vertegenwoordigd in de derde ronde. Finn van Rooijen, Lupita Adema, Milan Kingma, Tymen Huitema en Ruerd Adema lieten allemaal erg mooi judo zien. De eerste partij was tussen Finn en Lupita. Lupita maakte een prachtige ippon seonage en won hiermee de partij. Lupita heeft hierna nog 3 keer gewonnen. Dit deed ze alle drie met een prachtige achterwaartse tanio toshi. Op dezelfde dag als haar broer heeft ze de bokaal gewonnen! 
Tymen zijn eerste partij was enorm spannend. Tymen had een paar mooie kansen en ging heel goed door op de grond. Maar zijn tegenstander deed hetzelfde. Helaas zijn er geen punten geschoord. Maar als het om spanning ging dat was had deze partij gewonnen. De tweede ronde liet Tymen zien hoe goed hij was en scoorde een ippon met een prachtige heupworp. Tymen heeft de gele battle award gekregen. 
Reurd Adema beheerst zijn heupworpen ook goed en heeft drie keer hiermee gewonnen. 1 keer met ippon en twee keer met wazari. Milan Kingma heeft het ook zeer spannend gemaakt. Hij heeft twee keer een partij gehad die eindigde met gelijk spel. Maar zijn laatste partij heeft hij gewonnen met twee keer een wazari.  Finn van Rooijen heeft ook gestreden als een leeuw. Zijn tweede partij heeft hij overtuigen gewonnen door zijn tegenstander met een goede houdgreep te controleren. Zijn derde tegenstander had deze techniek van Finn afgekeken en won zo de wedstrijd van Finn.

Er is dus prachtig gejudood in Surhuisterveen! Iedereen van harte gefeliciteerd met de gewonnen bokalen en battle awards! 

 

Reactie toevoegen