Judoka’s Top judo Sneek succesvol tijdens Friese kampioenschappen.

Op 5 april zijn de Friese kampioenschappen weer gehouden in Leeuwarden wat zeer succesvol werd voor de judoka’s van top judo Sneek.Bij de dames tot 15 jaar -57 kilo wist Myrddin Hilbrands een mooie eerste prijs in de wacht te slepen.  Daphne Jonker tot 68 kilo had last van een lies blessure maar verscheen dapper op de mat. Helaas brak de blessure haar op en viel ze buiten de prijzen. Tara Boomkamp bij de meisjes tot 12 jaar (-48 kilo) was ook onoverwinnelijk en ging na vier gewonnen wedstrijden met de eerste prijs naar huis. Finn van Rooijen (6/7 jaar -25 kilo) pakte nog een knappe tweede prijs mee. Lupita Adema  (7 jaar tot 30 kilo) stond sterk op de mat en leek voor goud te gaan, helaas verloor zei de derde partij en ging met zilver naar huis. Damian de Vries(tot 18 jaar -80 kilo) ging ook onverslagen naar huis, helaas waren ze bang voor hem want er kwam niemand in zijn poule opdagen. Rico Adema  jongens tot 10 jaar en onder de 37 kilo wist vier partijen te winnen met houdgreep en verloor er 1 met ipon en ging met de derde prijs naar huis.

Maarten van  Ark jongens -15 jaar -68 kilo wist na een aantal zware wedstrijden de eerste prijs te bemachtigen.  Zijn jongere broer Ruben, jongens -12 jaar tot 38 kilo wist de derde prijs mee te nemen naar Sneek nadat hij moest afkloppen wegens een blessure.

 

Kareem Magour pakte in de finale  bij de jongens -10 jaar tot 36 kilo nog net de derde prijs mee. Storm van Rooijen (tot 10 jaar -34 kilo) ging naar huis met een eerste prijs die hij op de valreep wist veilig te stellen. Zijn strijd om de eerste plek ging om een 100ste van een seconde. De tafel oordeelde dat hij de houdgreep 20 seconden vast had. Kevin Swiers,tot 12 jaar -38 kilo,wist de rust in zijn partijen te bewaren en af te streven op de eerste prijs. Zijn grote concurrent Moreno had het zwaar maar wist te partij toch weer te winnen. Kevin werd met trots tweede. Volgende keer pak je hem Kevin. Wibren Assies is eerste geworden bij de jongens -18 tot 46 kilogram. Wiebo visser pakte in dezelfde categorie nog een mooie derde plaats mee. Alle judoka`s gefeliciteerd met jullie prijs. Voor de judoka`s die niet in de prijzen zaten kunnen terug kijken om een mooi toernooi waarbij zij alle inzet hebben getoond.  

Reactie toevoegen