Judoka's TopJudoSneek scoren goed in Witmarsum

Tijdens het kabouter toernooi dat jaarlijks wordt gehouden in Witmarsum was Top judo Sneek sterk vertegenwoordigd met maar liefst 30 deelnemers.

In het club klassement waarin iedere club 10 judoka's moest doorgeven eindigde TJS op de tweede plaats. Ook maakt de organisatie van dit toernooi poules voor beginnende judoka's en aparte poules voor wedstrijdjudoka's.

Er werd geweldig strijd geleverd door alle deelnemers van TopJudoSneek.

Onder de 10 kampioenen was ook de nog maar 4 maanden judoënde Walter Zijlstra die liet zien bij de jongens tot 37 kilo dat hij heel veel in zijn mars heeft.

Lupita Adema werd met alleen ippon overwinningen eerste bij de meisjes tot 32 kilo bij de wedstrijdjudoka's.

Hylke Schrale ( tot 40 kilo) verraste ook met mooie worpen en mocht zich kronen tot kampioen.

Ruben Haarsma  tot 33 kilo verloor zijn eerste partij op scheidsrechter beslissing van clubgenoot Alex Ferwerda, maar doordat Alex er ook nog eentje verloor en Ruben verder alles met ippon wist te winnen werd Ruben eerste en Alex uiteindelijk zeer verdienstelijk derde.

Bij de lichtgewichtjes tot 24 kilo ging Kurt Olaf Brouwer er met het gouden beeldje vandoor door 4 maal prachtig te winnen.

Bij de mannen tot 35 kilo was Hidde Zwart onverslaanbaar en veroverde net als vorig jaar het gouden beeldje.

Robin de Haan pakte goud tot 30 kilo terwijl Tymen Huitema de beste was tot 28 kilo, beide laten zien dat ze steeds beter worden.

Finn van Rooijen was weer een klasse apart en greep de titel tot 30 kilo bij de wedstrijdjudoka's.

Max v d Ham bij de jongens tot 6 jaar  -28 kilo won al zijn wedstrijdjes met houdgreep en werd zo de terechte kampioen.

In de poule tot 12 jaar -39 kilo zaten Storm van Rooijen en Rico Adema. Eerst moesten ze tegen elkaar en dat won Storm na een spannend gevecht op scheidsrechter beslissing. Daarna won Rico alles, ook van Leco, die later dus op 3 puntjes net boven Rico eindigde, maar vandaag echt sterk heeft staan judoën. Storm had helaas van deze Leco verloren en werd vanwege de minste punten derde, een mooi resultaat voor beide mannen van TopJudoSneek.

Er was ook een meisjespoule tot 24 kilo waarin 2 meisjes van TopJudoSneek  vertegenwoordigd waren Deborah Postma en Heleen Engelmoer. Ook hierin deden de meiden het geweldig. Heleen werd zeer knap tweede en Deborah pakte het brons.

Bij de jongens tot 8 jaar onder de 28 kilo pakte Joran Westerhof na een paar prachtige winstpartijen het zilver.

Maurits Wind  (tot 24 kilo)was na alle poulewedstrijden gedeeld eerste met nog 2 jongens, toen ze de partijen onderling overnieuw hadden gedaan trok Maurits net aan het kortste end en behaalde toch een prachtige derde prijs.

Maar ook de judoka's die geen prijs wisten te winnen hebben goed staan judoën en veel geleerd.

 

Sander en Bjorn Weidenaar, Milan Kingma, Jip van batenburg, Mike Prins, Silke van Dijk, Jonas Timmer, Menno Ferwerda, Jayden Vonk, Sem Visser, Jacco Berger en Gijs v d Ham. 

Reactie toevoegen