LUPITA ADEMA WINT GROOT INTERNATIONAAL TOERNOOI VENRAY

LUPITA ADEMA WINT GROOT INTERNATIONAAL TOERNOOI VENRAY

Voor de 41e maal werd het internationale toernooi te Venray gehouden met ruim 1400 deelnemers uit bijna 30 verschillende landen.

Van top judo Sneek gaven 4 judoka's acte de presens.

Zaterdag ochtend mocht de net 9 jarige Lupita Adema uit Sneek het spits afbijten in de categorie onder de 10 jaar tot 32 kilo. In haar eerste partij liet ze zich na een ruime voorsprong toch nog verrassen door de Sloveense Rosalie, de volgende partij tegen Mila Kroon werd op karakter gewonnen met ippon, zo ook de overige twee poule wedstrijden.

Hierdoor eindigden de Sloveense Rosalie, Mila Kroon en Lupita gedeeld eerste.

Dus de drie meiden moesten ruim anderhalf later in de finalehal een rematch met elkaar.

Hierin was Lupita oppermachtig en won twee maal met ippon zodat zij die prachtige zware gouden medaille om haar nek heen kreeg.

Haar broer Rico Adema zat in de klasse jongen -12 jaar tot 38 kilo, een monsterachtig sterke poule waarin Rico helaas tweemaal onderuit ging.

Een gewicht zwaarder tot 42 kilo was Ruben van Ark heel goed bezig, na een bye in de eerste, werd de tweede partij van een Belg gewonnen. Met wazari winst op Mitchel Schroder moest Ruben aantreden tegen de wel heel erg sterke Ukrainer Igor, die later ook de finale won.

Ook Ruben mocht zich melden in de finalehal voor de strijd om brons, die helaas op 1 strafje werd verloren van Thijs Henssens, dus net geen prijs.

 

Zijn oudere broer Maarten deed zondag mee in de categorie tot 18 jaar onder de 81 kilo. Hierin kwam hij goed voor de dag maar bleef uiteindelijk steken op een zeer verdienstelijke 7e plek.

Reactie toevoegen