Maarten van Ark de beste in Hoogezand

Maarten van Ark de beste in Hoogezand

Zaterdag de 15e november stond in het teken van het 25 jarige jubileum toernooi van de plaatselijke judovereniging BVHS uit Hoogezand Sappemeer. Top Judo Sneek was vertegenwoordigd met 3 deelnemers (Wiebo de Visser bleef ziek thuis).

Het toernooi met een internationaal tintje werd een prooi voor de 13 jaar oude Maarten van Ark. In de gewichtsklasse tot 81 kilo begon hij met 3 degelijke overwinningen.

In de finale poule leed Maarten een ongelukkige en onnodige nederlaag tegen Luuk de Greef (Oost-Nederland), maar dankzij Lammert Dijkstra die met een straf van deze Luuk de Greef wist te winnen, pakte onze topper toch het welverdiende goud op punten.

Zijn jongere broertje Ruben (tot 12 jaar -40 kilogram) werd ook zeer sterk poule winnaar door alles met ippon te winnen, dat hem uiteindelijk het zilver bracht.

In de finale poule eindigden 3 jongens met 1 winstpartij maar dankzij de ippon van Ruben trok hij aan het langste eind.

 

Storm van Rooijen wist in de klasse tot 36 kilo net niet door te dringen tot in de finale poule, in zijn laatste poule wedstrijd stond hij nog voor maar verloor deze helaas met houdgreep vlak voor het einde van de partij.

Reactie toevoegen