Maarten van Ark de beste in Scheemda

Maarten van Ark de beste in Scheemda

Afgelopen zaterdag de 22e februari werden in het Oost-Groningse Scheemda de Noordelijke kampioenschappen -15 en onder de 12 jaar gehouden. Voor de -15 jaar geld dat de nummers 1-4 zich plaatsen voor de Nederlandse kampioenschappen over 2 weken in Eindhoven.

Vooraf was de uit Sneek afkomstige Maarten (net 13 jaar) de favoriet in de gewichtsklasse tot 66 kilo, maar dat moet dan nog wel even waar gemaakt worden. In zijn eerste ronde won hij vrij gemakkelijk met verwurging. Vervolgens won Maarten in de golden score met een prachtige worp na een moeizame partij van Lammert Dijkstra (Heerenveen). De eveneens uit Heerenveen afkomstige Jeroen Hessels werd in de finale binnen 15 seconden aan de kant gezet met een schitterend uitgevoerde heupworp.

Het feest werd s middags compleet gemaakt door zijn jongere broertje Ruben (-12 jaar tot 38 kilo) die de zilveren medaille mee naar huis mocht nemen. Als poulewinnaar met geweldige overwinningen, verloor Ruben eentje in de finalepoule. Maar mocht de pret uiteindelijk niet drukken. Een geweldig resultaat.

 

Ook voor Top judo Sneek uitkomend Jesse Boomkamp (-15 jaar tot 50 kilo), Senah v.d. Wal en Liz Douglas (meisjes -15 tot 44 kilo), Tara Boomkamp (-12 tot 40 kilo) en Rens v.d. Kooij   (-15 tot 66 kilo) streden dapper maar kwamen net te kort voor een ereplek.

Reactie toevoegen