Maarten van Ark vijfde in Harnes (Fr)

Dit weekend (5 en 6 december) werd in Harnes weer het “Tournoi International de Harnes” gehouden, het grootste internationale jeugdtoernooi in Europa.

Een kleine delegatie van A7 is hier geweest, waaronder Maarten van Ark van Top Judo Sneek. Vorig jaar werd hij hier vijfde, dus er waren verwachtingen.

Dit jaar zit Maarten een paar categorieën zwaarder, de Plus 73 kg. In Harnes blijkt het een behoorlijk grote poule te zijn; maar liefst 33 judoka’s uit Frankrijk, België, Duitsland, Polen en Rusland.

De meesten zijn een stuk groter dan hijzelf, en een aantal blijken gewoon plus 100kg. te zijn. Maarten weet zijn eerste partijen overtuigend te winnen.

Uiteindelijk komt hij tot de halve finale. Deze partij is tegen een Duitser die echt een stuk groter, zwaarder en beter is dan hijzelf. Maarten verliest deze partij en kan direct door voor de partij om het brons.

Deze is tegen een fransman die echt plus 100 kilo is. Maarten zet een goede partij judo neer maar moet uiteindelijk het onderspit delven omdat hij gewicht tekort komt om de tegenstander goed om te krijgen. De tegenstander is gesloopt maar gaat er wel met het brons vandoor.

Maarten eindigt als vijfde wat in dit deelnemersveld een uitstekende prestatie is!

 

Hij heeft mooie partijen staan judoën, alleen jammer dat hij dan net geen medaille meeneemt.

Reactie toevoegen