Maarten van Ark wint brons op “International Tournament Venray”.

Maarten van Ark wint brons op “International Tournament Venray”.

Afgelopen weekend werd in Venray voor de 40e keer het “International Judo Tournament Venray” gehouden, een groot internationaal toernooi met deelnemers uit maar liefst 30 verschillende landen.

Voor Top Judo Sneek zijn hier vier judoka’s geweest.

Daphne Jonker, -21 jaar, verliest helaas de twee eerste partijen en is voortijdig uit het toernooi.

Pascale Netzer, -18 jaar, verliest haar eerste partij van een Belgische; wint vervolgens in de herkansing met een houdgreep van een Duitse, maar verliest alsnog de volgende partij (ook van een Duitse) waardoor zij is uitgeschakeld.

Maarten van Ark, -15 jaar, wint de eerste partij van een Brit met een verwurging; wint de tweede partij van een Rus Ko-Soto Gari (overname). De halve finale staat hij tegenover een Let die echt een maatje te groot was, hier verliest hij met een schouderworp.

Maarten mag dan nog vechten voor de 3e prijs, deze partij is tegen een Zweed. Ondanks heel lang wachten op het begin van deze partij (ruim een uur) wordt deze partij met overmacht gewonnen met een O-soto gevolgd door een houdgreep.

Maarten neemt de bronzen plak mee naar Sneek (met een gewicht van 500 gram).

Kleine broer Ruben, -12 jaar, staat in de grootste poule te judoën, er zitten maar liefst 50 jongens in, die overal vandaan kwamen. Ruben wint de eerste partij, verliest de tweede, neemt revanche door de derde partij weer te winnen met een prachtige heupworp, maar moet het in de vierde partij verliezen van een Tsjechische jongen die duidelijk goed bekwaam was in “streetfight”. Tegen alle regels in heeft Ruben een elleboog, een harde hand en een complete hand met nagels in zijn gezicht gehad. Na de partij mocht hij eerst even naar de EHBO, een half uur koelen, het bloed wegvegen om vervolgens te wachten tot de afloop.

Ruben eindigt uiteindelijk op de 9e plaats, toch een heel mooi resultaat.

Marc Stol, die twee keer per week in Sneek traint, is begonnen in een nieuwe klasse: tot 90 kilo en neemt hier zeer verdienstelijk de bronzen medaille mee naar huis.

 

Reactie toevoegen