Maarten van Ark wint groot toernooi in Emmen

Maarten van Ark wint groot toernooi in Emmen

Afgelopen zaterdag organiseerde Judoverenging Vos uit Emmen weer het grote en zeer sterk bezette internationale judotoernooi in Emmen. Ook Top judo Sneek was weer van de partij met een aantal fanatieke judoka’s.

Bij de mannen tot 15 jaar boven de 66 kilogram was Maarten van Ark uit Sneek een klasse apart, maar liefst 5 partijen wist hij op spectaculaire wijze met ippon te winnen. Staande tillende worpen die rechtstreeks ippon waren, maar ook een verwurging en houdgrepen passeerden de revu. 

Bij de mannen  tot 18 jaar en -50 kilo was Top Judo Sneek vertegenwoordigd met twee deelnemers: Wibren Assies die eigenlijk nog tot 46 kilo zit en Wiebo de Visser. Wibren Assies won in zijn poule twee maal en verloor eenmaal zodat Wibren eveneens uit Sneek als nummer twee naar de finalepoule ging. Daarin verloor hij van Melle van der Ham van Kenamju uit Haarlem, maar won hij zeer overtuigend de strijd om brons. Wiebo miste op een haar na de finaleronde maar deed het wederom uitstekend.

Bij de jongens tot 12 jaar had Ruben van Ark zijn dag niet en kwam in de klasse tot 38 kilo niet in de buurt van de prijzen.

Reactie toevoegen