Maarten van Ark wint Zilver in Olen (België)

Maarten van Ark wint Zilver in Olen (België)

Afgelopen zaterdag, 20 september, organiseerde Judoclub Olen de 26e editie van

“De Pot van Olen”  Maarten van Ark is hier met een hele kleine delegatie (3) judoka’s van A7 geweest. Hij komt ook daar uit in de plus-categorie, dus alle jongens vanaf 66 kg. horen daarbij. Helaas liep het hele toernooi ontzettend uit, de weging was om 11.00 uur en rond kwart over drie ’s middags was de eerste partij. Verder was het luchtfilter systeem plus de airco uitgezet, waardoor het in de zaal ongeveer 35° was. Dus toen de heren eindelijk aan de beurt kwamen, waren ze al behoorlijk moe.

 

 In een poule van 8, wist hij zijn eerste partij vrij eenvoudig te winnen met een O-soto, veruit favoriet bij Maarten. De tweede partij was tegen een bekende (Belgische) tegenstander die regelmatig ellegoog-stoten uitdeelt. Binnen 13 seconden lag deze jongen hard op zijn rug, geworpen met een Ura Nage (tiltechniek waarbij je de tegenstander helemaal tilt en daarna op de rug gooit).De derde partij werd gewonnen met een houdgreep.

Vervolgens werd de halve finale gewonnen van een Nederlander met een eenvoudige overname, gevolgd door een houdgreep. De finale werd uiteindelijk de spannendste partij, tegen de Vlaamse kampioen op diverse toernooien. Deze jongens kennen mekaar inmiddels goed en helaas werd deze verloren door de uitstekende Ne Waza technieken van deze Belg. Jammer, maar wel een hele mooie “Pot van Olen”  mee naar Nederland genomen. Een mooie zilveren trofee voor dit eerste toernooi in het nieuwe seizoen. De trofee bestond echter niet uit een beker of een medaille, het werd een soort bierpul voortgekomen uit de bekendste legende uit Olen die verhaalt over Keizer Karel I die kennelijk niet uit hun bekers bier kon drinken waardoor er een hele nieuwe pul werd ontworpen met maar liefst DRIE oren.

Reactie toevoegen