Rico Adema wint internationaal toernooi in Veendam

Rico Adema wint internationaal toernooi in Veendam

Het 7e internationale Veendammer judokampioenschap dat werd gehouden in de Parkstadhal in Veendam, werd voor Top Judo Sneek zeer succesvol.

De amper 9 jaar oude Rico Adema wist al zijn 6 partijen in de categorie -43 kg met ippon te winnen, scoorde ook met prachtige worpen en was sterk in zijn grondwerk.

Een terechte winnaar van dit sterk bezette judotoernooi.

Zijn zusje Lupita struikelde meteen in haar eerste partij bij de meisjes tot 10 jaar over de geroutineerde Milou Hendriks waarvan Lupita met een kleine score tegen verloor.

Vervolgens won ze alle partijen met een schitterende worp waardoor Lupita uit Sneek het zilver om mocht doen.

Ruben van Ark zat in een grote poule tot 12 jaar onder de 40 kilo, maar werd met goed judo tweede in zijn poule, in de finaleronde won Ruben zelfs van de latere winnaar.

In zijn beslissende partij gaf hij een paar tellen voor tijd zijn verdiende voorsprong nog uit handen. Toch een prima prestatie met brons bekroond.

Maarten van Ark die nog onder de 15 jaar uitkomt, maakte zijn opwachting in de leeftijdscategorie tot 18 jaar. Daarin deed Maarten het zeer verdienstelijk maar viel net buiten de prijzen.

Ook Storm van Rooijen viel niet in de prijzen maar was eigenlijk super bezig, Storm won 3 partijen en in de andere 3 partijen gaf hij steeds een wazari voorsprong weg, zelfs tegen de latere nummer één!

 

Erg goed gedaan van dit 5-tal.

Reactie toevoegen