Rico Adema wint zilver in Groningen

Rico Adema wint zilver in Groningen

Tijdens de city of talent cup in Groningen namen een 6 tal judoka’s van Top judo Sneek deel.

Rico Adema kwam uitstekend voor de dag in de categorie -10 jaar tot 36 kilo. Rico wist tweemaal zeer knap te winnen. Echter zijn finalepartij ging verloren na een yuko voor te hebben gestaan, dus een zeer verdienstelijke zilveren medaille.

Zijn zusje Lupita zat in een zeer sterke poule (meisjes tot 30 kilo) met ervaren meiden, toch wist ze zich knap staande te houden en kwam 1 overwinning tekort voor het podium. Ruben van Ark knokte zich uitstekend naar de poulewinst in de categorie jongens tot 12 jaar in de gewichtsklasse -40 kilo. Vervolgens in de finalepoule was Ruben het even volledig kwijt en moest toen aantreden in de herkansingsronde waarin hij de gedeelde derde prijs veilig stelde met een prachtige worp. In totaal stond Ruben 8 maal op de mat dus een prima prestatie.

Zijn oudere broer Maarten zat tot 76 kilo en won zijn eerste twee partijen zeer overtuigend, maar in zijn laatste poule wedstrijd zorgde een misstap voor ippon verlies tegen de latere kampioen. In de finale poule won hij tegen Kylian Bulthuis uit Winschoten met een schitterende worp waarbij hij zelf zijn rib kneusde. En juist dat speelde hem parten in zijn laatste partij die Maarten dan ook moest opgeven. Dus brons voor Maarten.

Jesse Boomkamp leverde in zijn categorie tot 55 kilo ongelooflijk veel strijd maar wist helaas niet een partij in winst om te zetten.

En Wiebo de Visser deed het geweldig in de klasse tot 50 kilo waarin hij tegen diverse prijswinnaars op de afgelopen Nk’s  uitkwam. Helaas kwam ook Wiebo niet in de buurt van het podium maar laat wel zien er aan te komen.

Reactie toevoegen