Ruben van Ark de beste in Dedemsvaart tijdens judo wintertoernooi.

Ruben van Ark de beste in Dedemsvaart tijdens judo wintertoernooi.

Een zevental judoka’s van Top Judo Sneek waren vertegenwoordigd op het 36e wintertoernooi in Dedemsvaart. In de immens grote sporthal de Citadel lagen 11 judomatten, dus voor de coaches veel loopwerk.

Ruben van Ark wist kampioen te worden bij de jongens tot 12 jaar in de gewichtsklasse tot 40 kilogram. In de voorronden wist hij alle partijen te winnen met ippon. Hij liet gevarieerd judo zien met veel verschillende worpen met als toetje twee keer een houdgreep waar niet uit te komen was. In de finale wint Ruben weer al zijn partijen waardoor hij met de grootste beker naar huis gaat.

Lupita Adema pakte bij de meisjes -10 jaar tot 30 kilo zilver. Lupita verliest slechts één partij met een yuko en dat tegen een meisje dat een kop groter is dan zijzelf. Lupita scoort zelf nog een laatste yuko maar die was helaas net buiten de tijd. De andere partijen wint ze met veel overtuiging dus het zilver mee terug naar Sneek.

Bij de mannen tot 18 jaar onder de 50 kilo kwamen Wiebo de Visser en Wibren Assies uit Sneek in actie. Beiden knokten zich als nummer twee van de poule naar de finaleronde, daarin eindigden Wiebo en Wibren samen met nog iemand precies gelijk in gewonnen wedstrijden en punten. Dus dat werd lootje trekken wie tegen wie uit zou komen in een afvalrace om de plaatsen 2, 3 en 4. Daarin wees het lot Wibren en Wiebo tegen elkaar aan. Hierin trok Wibren aan t langste end en won de partij. Wiebo eindigde hierdoor als 4e maar draaide een goed toernooi. Wibren streed nog om 2 en 3 die hij met een verwurging naar zich toe trok. Wibren dus zilver.

Storm van Rooijen verloor nipt een partij met yuko in de klasse tot 12 jaar onder de 36 kilo, de overige tegenstanders gaf hij geen kans. Met een paar prachtige worpen pakte Storm het zilver.

Zijn broertje Finn deed het in de categorie -10 jaar onder de 24 kilo eveneens geweldig. Alleen zijn eerste partij ging verloren, de resterende 5 partijen werden in winst omgezet, zodat ook Finn van Rooijen met zilver naar huis ging.

Mike Prins stond voor het eerst in de categorie -12 jaar. In deze klasse tot 40 kilo won Mike prima 2 partijen en ging als nummer 2 naar de finaleronde, hierin knokte Mike voor wat hij waard was, helaas verloor hij eentje op scheidsrechter beslissing en de laatste met houdgreep. Maar een prachtige 4e prijs was zeer knap.

 

En al met al weer 100% score voor Top Judo Sneek, want alle deelnemers zijn met een prijs naar huis gegaan!

Reactie toevoegen