Ruben van Ark winnaar Internationaal Toernooi in Almelo.

Ruben van Ark winnaar Internationaal Toernooi in Almelo.

Zaterdag 21 maart werd voor de vierde keer het Internationale URENCO Toernooi in Almelo gehouden; een pittig internationaal toernooi waar altijd goeie wedstrijdjudoka’s aan meedoen.

De gebroeders van Ark zijn hier heen geweest om de eer van Top Judo Sneek te verdedigen.

Maarten is als eerste aan de beurt. Hij komt dit jaar uit in een nieuwe categorie, de -18 jaar. Zat hij vorig jaar nog aan het einde van de gewichtscategorie, dit jaar zit hij helemaal in het begin en mag hij nog rustig een 5 kilo groeien.

Zijn eerste partij is tegen Pascal van Grondelle, een tegenstander die bekend is. De partij wordt helaas verloren door een hele mooie worp van Pascal. Maarten moet door naar de “verliezersronde”.

In de herkansing wordt de eerste partij gewonnen met een O-Goshi die voor een volle ippon zorgt.

De tweede partij in de herkansingen wordt ook met overtuiging gewonnen met de O-Soto, veruit de favoriete worp van Maarten.

De derde partij is de herkansing tegen Pascal van Grondelle. Ditmaal laat Maarten er geen gras over groeien, Maarten wint met ippon, wederom met de O-soto.

De laatste partij is dan om de tweede en derde prijs. Deze partij wordt nipt verloren met een yuko van Luc de Greef. Luc dus het zilver en Maarten naar Sneek met een mooie derde prijs.

 

In het volgende blok is Ruben aan de beurt in de -42 kg. Zijn eerste partij is Ruben vrijgeloot.

De volgende partij wint Ruben vrij vlot met een volle ippon.

De derde partij moet Ruben tegen een bekende “rivaal” Thijs Hensens. Deze jongens kennen elkaar, ze trainen veel samen in Assen bij de districtstrainingen.

Ruben weet hem te verrassen; hij past compleet andere worpen toe en trapt niet in de schouderworpen die Thijs meestal gebruikt om te winnen. Deze partij wordt “strategisch” gewonnen.

 

Op naar de finale voor Ruben. Deze wint Ruben met een prachtige Ippon, door tweemaal zijn favoriete overname achterlangs uit te voeren. Het goud dus mee naar Sneek voor Ruben.

Reactie toevoegen