Ruben van Ark wint Brons in Alkmaar

Ruben van Ark wint Brons in Alkmaar

Zondag 11 oktober werd in Alkmaar de 27e editie van het Internationaal Open Alkmaars Judotoernooi gehouden. Voor Top Judo Sneek hebben Ruben en Maarten van Ark hieraan meegedaan.

Ruben mocht in het eerste blok al aan de bak. In een grote poule van ruim 19 judoka’s moest hij zichzelf bewijzen. Op de bank zat een royale afvaardiging van Kenamju uit Haarlem waar hij in eerste instantie wat zenuwachtig van werd.

De eerste partij werd gewonnen met een waza ari, waarna hij de smaak te pakken kreeg.

Pas in de halve finale struikelde Ruben, hij kwam in een vreemde positie op de mat terecht waardoor zijn schouder met kracht de verkeerde kant op werd gebogen. Ruben klopt af en moet eigenlijk naar de EHBO.

Maar hij krijgt door dat hij meteen door moet voor de partij om het brons dus er wordt wat geoefend voordat hij de laatste keer de mat op mag.

Deze jongen heeft hij eerder met een yuko verslagen. De bronzen plak laat Ruben niet uit zijn handen glippen, hij scoort een waza ari waardoor de grote bronzen plak mee terug naar Sneek gaat.

Grote broer Maarten is ’s middags pas aan de beurt. Hij heeft echter nog steeds last van de griep van vorige week, waardoor Maarten niet door de voorrondes heen komt. Als hij in de herkansings-rondes komt wint hij nog wel een keer maar na de tweede verlies-partij is hij klaar. Maarten eindigt uitendelijk als 9e in zijn poule.

Reactie toevoegen