Ruben van Ark wint zilver in Hermalle-Sous-Argenteau (België)

Ruben van Ark wint zilver in Hermalle-Sous-Argenteau (België)

Na zaterdag het goud te hebben gewonnen in Drachten, is Ruben zondag nog even de grens over gegaan naar Hermalle-Sous-Argenteau in België. Daar werd door judoteam Hermee het “Challenge International de Judo” gehouden, een internationaal toernooi voor judoka’s vanaf U11 tot en met +21 jaar.

Ruben doet hier mee in de categorie U13 jaar, dat wil zeggen dat hij hier weer eerstejaars -13 is in tegenstelling tot in Nederland, waar hij laatstejaars -12 is.

In een pittige poule en na heel lang wachten, verliest hij de eerste partij doordat hij rechtstandig over de tegenstander heen hard met zijn hoofd in de mat wordt gegooid. In Nederland krijg je hiervoor diskwalificatie voor de partij, in België krijgt degene die wordt gegooid een “shido” . Ruben ziet gratis sterretjes en judoot de partij uit maar verliest uiteindelijk op een shido.

De volgende partijen herpakt hij zich weer en weet de rest te winnen met zijn voorheen favoriete worp, Koshi Guruma (waarbij je eerst vriendjes wordt) met daar achteraan een houdgreep waar niet uit te komen is.

De laatste partij probeert hij een techniek uit waar hij al langer op aan het trainen is, de arm van de tegenstander meenemen en  dan op de grond een soort “judorol” maken waardoor de tegenstander mee moet rollen. Deze lukt al behoorlijk en levert hem een Waza ari op. Vervolgens pakt hij nog zijn oude favoriet, de vriendjesworp en rondt de partij af met een mooie ippon.

 

Een mooie zilveren medaille met een gouden randje mee naar Sneek, uiteindelijk heeft hij maar één puntje minder dan de nummer één van de poule.

Reactie toevoegen