Ruben wint toernooi in het Drentse Tweede Exloermond

Ruben wint toernooi in het Drentse Tweede Exloermond

Een 6 tal judoka's van Top Judo Sneek stonden zaterdag op de judomat in het Drentse Tweede Exloërmond.

Vorige week tijdens de Dk -12.wilde het niet lukken, maar vandaag wist Ruben van Ark de prijswinnaars van vorige week te verslaan. 

Allereerst was het de beurt aan Troy die met een schitterende worp met ippon aan de kant werd gezet.

De 2 partijen erna won Ruben vrij eenvoudig om vervolgens de finale partij tegen Emiel Hoogeveen in een spannende wedstrijd met een beenworp te vloeren gevolgd door houdgreep!

Dus Ruben kampioen in de klasse tot 40 kilo....

Bij de jongens tot 27 kilo knokte Finn van Rooijen middels een knappe 2e plek in de voorronde voor de finaleronde, waarin Finn met een prachtige worp de uiteindelijke nummer 1 van deze klasse met ippon versloeg.

Met een mooie 4e prijs keerde Finn terug naar Sneek.

Zijn broer Storm redde het net niet bij de jongens tot 12 jaar onder de 36 kilo, met 2 ippon overwinningen en twee maal verlies plaatste hij zich net niet voor de strijd om de prijzen.

Tymen Huitema ook tot 27 kilo wist tot 2 maal toe zijn voorsprong in de partij niet vast te houden en bleef helaas buiten podium.

Maarten van Ark was bij de mannen onder de 18 jaar en -81 kilo niet erg gelukkig met het verkrijgen van de juiste score en miste op een haar na het podium.

 

Tot slot vocht Wiebo de Visser voor wat hij waard was in de klasse ook onder de 18 jaar tot 55 kilo maar wist t niet in winst om te zetten.

Reacties

Gefeliciteeerd!
Anoniem | 03 Mar 2015

Reactie toevoegen