Ruerd Adema wint eerste prijs in Leeuwarden.

Zaterdag was het Judo Ryu Camminghatoernooi in Leeuwarden weer aan de beurt. Een aantal judoka’s van Top Judo Sneek deden mee en kwamen zeer verdienstelijk voor de dag.

Het toernooi was onderverdeeld in een opstaptoernooi voor jongens en meiden met witte en gele banden met weinig wedstrijdervaring en een groot toernooi voor judoka’s met wat meer wedstrijdervaring. ’s Ochtends werd er begonnen met het opstaptoernooi:

Ruerd Adema maakte met een paar schitterende heupworpen korte metten met zijn tegenstanders. Ruerd werd kampioen in de categorie jongens 8/9 jaar tot 27 kilo.   Silke van Dijk was goed op dreef en won twee partijen en zo pakte ze zilver bij de meisjes 10 en 11 jaar tot 34 kilogram. Bjorn Weidenaar wist met 3 knappe winstpartijen het brons mee naar huis te nemen bij de jongens 8 jaar tot 32 kilo. Ook was er brons voor Alex Ferwerda bij de jongens 9 jaar tot 37 kilo.

’s Middags het grote toernooi:

Tymen Huitema startte met 3 zeer overtuigende winstpartijen waardoor Tymen bij de jongens 8/9 jaar tot 27 kilo als poulewinnaar door ging naar de finale poule waarin helaas Finn van Rooijen niet uit kon komen; hij blesseerde zich zelf en moest de strijd staken. Tymen verloor helaas twee keer in deze ronde en werd zeer knap derde. Mike Prins (10 en 11 jaar tot 44 kilo) stond in zijn partij om goud dik voor en had zijn tegenstander ook nog eens in een houdgreep die hij echter niet vast kon houden. Helaas kwam hij vlak voor het verstrijken van de partij zelf in een houdgreep waar hij niet meer uit kon komen. De andere partijen had Mike soeverein gewonnen en behaald zodoende zilver. In een enorm grote poule jongens 10/11 jaar tot 38 kilo waren Hylke Schrale en Storm van Rooijen fantastisch bezig. Hylke had met een prachtige worpen al de nodige partijen gewonnen maar de belangrijkste partij stond hij net als Mike dik voor maar verloor deze spannende partij uiteindelijk toch nog waardoor Hylke niet naar de finale poule ging. Storm van Rooijen werd tweede in zijn poule en ging zodoende wel door naar de finale poule en daarin wist Storm nog heel knap te winnen, waardoor Storm na 7 partijen met brons naar huis mocht. 

Reactie toevoegen