Sneker Judoka’s goed op Friese Masters in Stiens

Sneker Judoka’s goed op Friese Masters in Stiens

Voor de 7e maal werden de Friese Masters in de prachtige Stienser Sporthal georganiseerd.  Met judoka’s uit binnen- en buitenland stond er weer veel kwaliteit op de mat.  Een aantal judoka’s van Top Judo Sneek lieten zich van hun beste kant zien. De pas 7 jaar oude Lupita Adema begon in de gewichtsklasse tot 30 kilo met een verlies op scheidsrechterbeslissing. Maar daarna won ze met ippon (houdgreep) vervolgens won ze een zeer spannende wedstrijd op beslissing. De laatste partij maakte ze een prachtige worp waarmee ze uiteindelijk toch met de eerste prijs naar huis mocht!!!

Haar broer Rico won 3 maal met ippon, maar verloor er helaas eentje waardoor Rico bij de jongens tot 10 jaar tot 34 kilo het zilver greep.

Bij de mannen tot 15 jaar in de gewichtsklasse -73 kilo was Maarten van Ark oppermachtig. Met 3 ippon overwinningen zegevierde Maarten die in zijn tweede partij, een wazari achterstand omboog in een ipponzege.

Pascale Netzer liet bij de dames tot 18 jaar -57 kilo haar tegenstandsters geen enkele kans door er meteen hard tegenaan te gaan. Uiteindelijk won ze 4 maal met houdgreep. Dus Pascale het derde goud voor Top Judo Sneek. Marc Stol heren tot 81 kilo en Kevin Swiers (jongens tot 12 jaar -38 kilo) pakten nog zeer verdienstelijk het brons. Voor Storm van Rooijen en Kareem Magour beiden -12 tot 34 kilo, Bo Hof (-12 jr tot 42 kilo),  Jeroen Rabe (heren tot 81 kilo), Marc Swiers (tot 18 jr -66 kg), Wiebo de Visser en Wibren Assies beiden tot 18 jaar onder de 46 kilo zat er na een goed toernooi helaas geen podiumplaats in. Gert Rabe (heren +81 kilo) deed wegens enkelblessure niet mee. De zaterdag avond werd met een fantastisch deelnemersveld het Ne-waza toernooi ingevuld.

Hier namen Floor van der Wal, Marc Stol en Pascale Netzer aan deel. In de categorie tot 60 kilo pakte Pascale (15) hierbij zeer verdienstelijk een tweede prijs.

Bij de mannen tot 81 kilo verloor Marc zijn eerste partij maar daarna liet hij prachtig grondjudo zien en won nog 3 maal, zodat hij tweede werd.  

Floor won in de klasse onder de 90 kilo een partij maar kwam net te kort voor een podiumplek. Poelstra en Top Judo Sneek werken nauw samen en in dat kader werd de club de beste van het toernooi door de meeste punten in de wacht te slepen.

 

Lupita  Adema neemt de beker voor beste club in ontvangst.

Reactie toevoegen