Top Judo Sneek succesvol in London.

Top Judo Sneek succesvol in London.

Afgelopen weekend vond er in Kent weer het “Kent Open” plaats in National  Sportcentre in Crystal Palace in Londen (GB). Een aantal judoka’s van Top Judo Sneek is meegereisd met een grote groep Nederlanders om hieraan deel te nemen.

Ze zijn vrijdag op tijd vertrokken richting Spijkenisse, vanwaar met de boot naar Harwich werd gevaren. Daarna met de bus naar hotel Crystal Palace plus de weging.

Zaterdag na het ontbijt waren de wedstrijden tot en met 15 jaar.

Thomas Kalsbeek, een van de gastjudoka’s die regelmatig met ons traint, wint zijn eerste twee partijen met mooie worpen, verliest vervolgens de kwart-finale. In de herkansingen verliest hij enigszins dubieus, waarna hij is uitgeschakeld.

Wiebo de Visser verliest zijn eerste partij, herpakt zich en wint in de eerste herkansing. Helaas verliest hij de volgende partij waardoor hij niet meer verder mag.

Wibren Assies, vorige week nog glansrijk kampioen in Gorredijk, verliest hier twee keer en is uitgeschakeld.

Jesse Koopmans (Poelstra Stiens), wint zijn eerste partij middels een straf voor de tegenstander, zijn tweede partij wint hij met ippon. Vervolgens gaat hij gelijk door naar de halve finale die hij wint met een yuko. Helaas weet hij de finale niet te winnen; hij verliest met een yuko: zilver voor Jesse.

Marc Swiers, die ook meestal in Sneek traint, verliest twee keer en is uitgeschakeld.

Steven Kielman, nog een gastjudoka en trainingsmaat van Jesse, wint zijn eerste twee partijen met mooi judo op ippon. De halve finale verliest hij met een straf. In deze partij loopt Steven een fikse nek-blessure op waardoor hij niet verder kan in het toernooi. Geen prijs voor Steven maar waarschijnlijk een ronde fysiotherapie.

Maarten van Ark wint al zijn partijen met O-Uchi, O-Soto en Hara Goshi en is kampioen. Goud mee terug naar Sneek voor Maarten. Een mooie afsluiting van een succesvol judo seizoen.

Op zondag 29 juni (16 jaar en ouder) was er vanuit onze groep nog een laatste deelnemer: Robin Kalsbeek, de grote broer van Thomas. Hij had in de eerste partij een bye, de tweede partij wint hij vol met ippon. In de halve finale wint hij door hansuko make wegens grabbing (grijpen naar het been) waardoor hij naar de finale gaat. Helaas verliest hij de finale van een Brit.

 

Totale score dus: een keer goud, twee keer zilver en verder Londen onveilig gemaakt (zondag) op de dag dat de -16 vrij was. 

Reactie toevoegen