Verslag A7 competitie leeuwarden 17 oktober

A7 competitie 17 oktober

 

Afgelopen zaterdag, 17 oktober, was sportschool de Leeuw het toneel voor een nieuwe ronde van de A7 competitie. Ook deze ronde was Top Judo Sneek sterk vertegenwoordigd door maar liefst 12 judoka’s. 

 

Silke van Dijk had sterke tegenstanders en ze wist zelfs een paar keer op voorsprong te komen met een indrukwekkende tanio toshi. Helaas waren de tegenstanders toch een maatje te groot en heeft ze geen winst kunnen pakken deze ronde. Wel heeft ze voldoende punten gehaald en de blauwe judo battle award gekregen! 

 

Het was voor Aaron Fidou de eerste keer dat hij mee deed aan de A7 competitie. Ook hij scoorde in bij zijn eerste partij een wazari met een goede tanio toshi. Helaas verloor hij die partij toch. Maar Aaron leerde snel en legde zijn volgende tegenstanders plat op hun rug met perfecte tanio toshi’s

 

Een andere debutant was Yoran Westerhof. Hij heeft maar liefst 2 partijen gewonnen. Hij scoorde onder andere met een sterke o-soto-gari. 

 

Ook Alex Ferweda deed voor het eerst mee. Alex had ook sterke tegenstanders, in de eerste twee rondes bleef het gelijkspel. In zijn laatste ronde verloor hij helaas. 

 

Milan Kingma verloor ook zijn eerste twee partijen. Maar hij gaf niet op en bleef voor de winst gaan. In zijn derde partij scoorde hij een yuko en kon hij de winst pakken. Milan had ondertussen voldoende punten verdiend en heeft de oranje battle award gekregen. 

 

Ruben Haarsma was in een sterke poule ingedeeld. Zijn eerste twee partijen bleef het gelijk spel. In zijn laatste partij wilde hij scoren en dat deed hij! Met een mooie o-soto-gari scoorde hij een wazari. Maar de tegenstander herpakte zich en won uiteindelijk toch de partij. 

 

Ruerd Adema was zeer sterk aan het judoën. Hij heeft een partij verloren, gelijk gespeeld en gewonnen met een ijzersterke houdgreep. Ruerd is ondertussen al een ervaren judoka bij de A7 competitie en heeft ook de groene battle award gekregen. 

 

Mathijs Dijkstra heeft ook goed gejudood. Hij wist een partij te winnen met een wazari. Daarnaast heeft hij voldoende punten verdiend en heeft hij de gele battle award gekregen. 

 

Nieuwkomer Max van de Ham moest even in de competitie komen en hij verloor zijn eerste partij. Maar daarna won hij zijn tweede partij met een wazari. Maar om de competitie nog mooier af te sluiten won hij zijn laatste partij met een ippon! 

 

Debutant Yos van Buuren Reijersen was onoverwinnelijk en heeft al zijn partijen dik gewonnen! 

 

Tymen Huitema heeft geen enkele partij verloren en er was een goede stijgende lijn zichtbaar. Zijn eerste wedstrijd eindigde met een gelijkspel. Maar de tweede won hij met een yuko en zijn laatste met een ippon. 

 

Ook voor Bilal Aissa was het de eerste keer dat hij mee deed aan de A7 competitie. Hij liet zich niet imponeren door zijn tegenstanders en heeft ook al zijn partijen gewonnen. 

 

Alle prijswinners van harte gefeliciteerd met jullie battle awards! De volgende A7 competitie ronde is zaterdag 14 november in Heerenveen.

Reactie toevoegen