Wiebren Assies Open Fries Kampioen in Gorredijk

Wiebren Assies Open Fries Kampioen in Gorredijk

Afgelopen zaterdag werd Gorredijk weer het “Langste Dei Toernooi” & de “Open Friese Kampioenschappen” gehouden.

Een pittig toernooi waar ook deelnemers van buiten het district op af komen en de afsluiting van het wedstrijdseizoen.

Voor Top Judo Sneek ging er een kleine delegatie naartoe aangezien er dit weekend ook een judokamp werd georganiseerd waar nu heel veel judoka’s zitten.

Wiebren Assies en Wibo Visser waren als eerste aan de beurt in de klasse -18 jaar -46 kg.

Wibo kwam helaas niet in de buurt van de prijzen. Hij kwam ook in een armklem waarna hij last van zijn pols had. Wiebren daarentegen heeft al zijn partijen gewonnen met ippon, met houdgreep, verwurging en armklemmen.

Petje af dus voor onze kampioen.

Jesse Koopmans ging ook mee onder de vlag van Top Judo Sneek. Hij zat in een behoorlijk zware poule: -18 jaar, -55 kg. met veel lastige tegenstanders. De eerste partij wordt gewonnen met Waza-ari, de tweede verliest hij met een houdgreep. Dan gaat hij naar de verliezers-poule waar hij vervolgens alles wint, deels met o-soto, verwurging en schouderworp. De laatste partij, om de tweede prijs, wordt helaas verloren waardoor hij met het brons terug naar huis keert.

Maarten van Ark, -15 jaar, -73 kg. wint de eerste partij met o-soto. Verliest vervolgens de tweede met een hele mooie overname. De derde partij weet hij weer te winnen met een houdgreep: zilver voor Maarten.

Dan de twee jongsten: Bo Hof en Ruben van Ark. Ruben zit voor het eerst een categorie zwaarder: -12 jaar, -40 kg. Bo eindigt als tweede in zijn poule, Ruben eindigt als eerste in zijn poule. Vervolgens worden de eerste twee van de drie poules in een nieuw poulesysteem gezet, de finale-poules. Beiden verliezen ze er eentje en winnen de rest waardoor ze tegenover elkaar komen te staan in de strijd om het brons. Ruben wint hier waardoor Ruben derde wordt en Bo vierde.

Uiteindelijk blijkt bij de prijsuitreiking dat een andere jongen er met de vierde prijs vandoor gaat. Het systeem klopt volgens ons niet, de jongen die nu de vierde prijs krijgt heeft in de finale poules de eerste partijen allemaal verloren, maar we komen er niet volledig uit. Heel jammer voor Bo die (terecht) boos is.

 

Deze beide jongens hebben heel erg goed staan judoën, hebben veel verschillende technieken gebruikt. Ze hebben veel partijen gedraaid omdat de groep best groot was. Beide hebben een prestatie neergezet om trots op te zijn en we gaan er van uit dat Bo na de vakantie op een ander toernooi wel revanche neemt.

Reactie toevoegen