Veilig vallen

Veilig vallen

 

 

 

“VEILIG VALLEN”

EEN TECHNIEK VOOR HET LEVEN

 

 

Opgroeien gaat met vallen en opstaan. En vaak letterlijk. Bij het buitenspelen, bij het voetballen of schaatsen en met het vriendje op de fiets.

Door te vallen leren kinderen hun grenzen kennen en te verleggen. Te weinig beweging en overgewicht zorgen er echter voor dat kinderen steeds vaker verkeerd vallen. Jaarlijks komen 75.000 kinderen van 4 tot en met 12 jaar op een Spoedeisende Hulp van een ziekenhuis door een val. Ze lopen ernstige verwondingen op, zoals kneuzingen of zelfs breuken aan polsen, armen en benen.

 

Als uw kind echter weet hoe hij of zij moet vallen dan voorkomt dit veel letsel. En veilig vallen kan je leren. Op de training : "Veilig vallen “ leren de kinderen op een speelse manier, wat ze met hun lichaam moeten doen op het moment dat ze vallen. En dit gaan ze oefenen en wordt dit een reflex. Zo vermindert de kans op letsel bij een valpartij aanzienlijk.

 

“Veilig vallen “is meer. Want de training wordt gegeven door een gediplomeerd judoleraar en georganiseerd door judovereniging Top Judo Sneek. En dat maakt dat de kinderen naast het leren vallen, ook stevig leren staan. En een klein beetje kennismaken met het werpen. Want als je weet hoe je iemand moet werpen, zie je ook hoe hij of zij moet vallen.

 

De training “Veilig vallen" :  zorgt ervoor dat kinderen:

.         Minder letstel krijgen;

·         Minder angstig worden om te vallen;

·         Meer zelfvertrouwen krijgen;

·         Hun gevoel voor zelfredzaamheid vergroten;

·         Uiteindelijk met meer plezier aan spel- en bewegingsactiviteiten deelnemen.

De valtraining is speciaal voor kinderen uit de groepen 1 t/m 4 en beslaat 6 weken.  De training wordt gegeven door een gediplomeerd judoleraar. De training zelf is op een judomat zodat er veilig en veel geoefend kan worden. De training wordt afgesloten met een valexamen, hierbij zijn de ouders/verzorgers van harte welkom!  De kinderen krijgen dan een valdiploma uitgereikt. 

 

 

 

Tijd: maandag 16.10 - 17.00 uur

Duur: 6 weken

Plaats: De Sinne, Simmerdyk 5 te Sneek

Trainer: Dries Poelstra

Kosten: € 55,-

U kunt zich voor de eerstvolgende groep aanmelden via: secretariaat@topjudosneek.nl

 

 

Als u vragen heeft dan kunt u die ook hier stellen.